Skip to content

Problemen rondom je toelating? Laat het ons weten!

Als je je voor 1 april 2023 aanmeldt, heb je recht op toelating tot de opleiding. De school kan je wel een negatief advies geven, maar daar hoef je niet naar te luisteren! Laat het ons weten als het bij jou mis gaat.

Heb je een klacht over je school, opleiding of examen?

JOB staat voor je klaar!

Zoek in veelgestelde vragen

MBO-Card

Heb je vragen over de(activering van de) MBO Card? Kijk op de website van cjp.nl !

De MBO Card is voor alle mbo-studenten. Of je nu een BBL-opleiding of een BOL-opleiding volgt, iedereen heeft recht op de kaart. Maar het is wel zo dat de MBO Card via de school aangevraagd moet worden, als individuele student kun je dus geen gratis MBO Card aanvragen. Alle mbo-scholen kunnen bij CJP aangeven of ze meedoen aan het project.

Sinds januari 2016 is er een MBO Card voor alle mbo-studenten, dit is een kaart die gerealiseerd is door een samenwerking tussen JOB en CJP. Met de MBO Card krijgt elke mbo-student de kans om gratis of met korting naar kunst en cultuur te gaan. Zo kan je bijvoorbeeld naar het Anne Frankmuseum, de film of een musical. Sommige kunstinstellingen bieden gratis toegang wanneer je de kaart laat zien, bij anderen krijg je korting.

Daarnaast start vanaf september 2022 de pilot MBO Card met budget. Met het budget kunnen studenten klassikale en/of individuele culturele activiteiten ondernemen. Scholen mogen zelf kiezen of zij met deze pilot mee willen doen. Het is per school en opleiding afhankelijk hoeveel geld er per student beschikbaar wordt gesteld en of dit geld voor klassikale en/of individuele activiteiten wordt ingezet. Wat ook nieuw is, is de MBO Card dossier. Hierin kunnen studenten hun culturele ervaringen vastleggen. De pilot loopt tot en met einde schooljaar 2023-2024. Wil je meer informatie over de MBO Card met budget? Zie: https://educatie.cjp.nl/blogs/pilot-mbo-card-met-budget-gaat-eind-2022-van-start.

Alle mbo-instellingen worden benaderd door CJP. Het College van Bestuur van de mbo-instelling bepaalt of ze meedoen aan het project. Wanneer een mbo-instelling aangeeft mee te doen, worden de kaarten aan het einde van het kalenderjaar bij de school afgeleverd.

Wil je graag dat jouw mbo-instelling ook meedoet? Spoor dan het CvB aan om mee te doen met het project. Het best kun je dit doen via de studentenraad. Zit je in de studentenraad, dan kun je zelf het gesprek aangaan met het CvB. Als je niet zelf in de raad zit, kun je het best eerst contact met hun opnemen. De kaart wordt gefinancierd door het ministerie van onderwijs dus het kost de mbo-instelling niets!

 

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top