Skip to content

Problemen rondom je toelating? Laat het ons weten!

Als je je voor 1 april 2023 aanmeldt, heb je recht op toelating tot de opleiding. De school kan je wel een negatief advies geven, maar daar hoef je niet naar te luisteren! Laat het ons weten als het bij jou mis gaat.

Heb je een klacht over je school, opleiding of examen?

JOB staat voor je klaar!

Zoek in veelgestelde vragen

OV-kaart

Let op! Heb je geen recht meer op het studentenreisproduct? Zorg dat je deze op tijd weer stopzet! Check de regels op www.duo.nl/ovboete

Ah, balen! Gelukkig kun je snel online een tijdelijk studentenreisproduct op je kaart zetten. Check hier hoe dat werkt: studentenreisproduct.nl

Ja. Je moet zelf het studentenreisproduct stopzetten. Dit kan bij een ophaalautomaat in een station of winkel. Zorg dat je dit op tijd doet, om boetes voorkomen! Kijk op duo.nl/stopzetten voor meer info.

Ja, je hebt recht op een ov-studentenkaart. Ook als je 16 of 17 jaar oud bent.

PS. JOB heeft jarenlang actiegevoerd voor een OV-studentenkaart voor alle mbo-studenten en zijn blij dat dit is gelukt! Sinds 1 januari 2017 hebben alle studenten op het mbo (dus ook minderjarigen!)  recht op een OV-jaarkaart. Score!

Staat je vraag er niet bij?

Laat het ons weten! Wij proberen je vraag te beantwoorden of je bij een klacht te voorzien van een advies.

PS. JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Jouw verhaal is voor ons een belangrijk signaal. Hierdoor zorgen wij dat jouw onderwijs nog beter wordt!

Dien je vraag of klacht in
Back To Top