Skip to content

Professionele studentenraad

Lees hier alles over het organiseren van medezeggenschap. Hoe zorg jij ervoor dat alle studenten op hun eigen manier kunnen meepraten op jouw school? Klik links op het onderdeel waar je meer over wilt weten en ga direct aan de slag!

Wat is medezeggenschap en wat is studentparticipatie?

Op veel scholen wordt een combinatie van medezeggenschap en studentparticipatie aangeboden. Medezeggenschap zijn de officiële dingen, zoals de centrale studentenraad, deelraden en klassenvertegenwoordigers waarin een kleine groep studenten hun medestudenten vertegenwoordigen. Studentparticipatie zijn de minder officiële manieren waarop je kunt meepraten of meebeslissen. Denk hierbij aan het geven van feedback aan je docent, pizzasessies met studenten, of een vragenlijst. Studentparticipatie draait erom dat je je als student gehoord en gezien voelt op school en dat er een voor jou passende manier is om mee te praten.

Waarom studentparticipatie en medezeggenschap?

Als centrale studentenraad vertegenwoordig je je hele school. Dus ook de studenten die jou minder makkelijk bereiken met hun vraag of mening. Op deze pagina’s vind je manieren om ook hún stem te kunnen laten horen.

Bekijk onderstaande video waarin studenten vertellen waarom ze het belangrijk vinden om mee te praten op school.

Back To Top